[PAR20]

2020 Paris Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Key Dates

9 April - Launch Event
25 June - Standard Deadline
14 November - Final Deadline
21 November - Judging
26 November - Rating Closes
28 November - Winners Announced
27 February 2020 - Awards Presentation

Project Overview

This interior design plan of the residence, which adjoins the river, manifests the extravagant beauty with extraordinary contemporary craftsmanship and skill that construct the divergent variations of the lines, which are neat but glamorous, in the three dimensional space of walls and ceilings.

Organisation

CINCHstudio Spacial Design

Team

Clement Tung Jeun Cheng

Project Brief

To sustain the visual aesthetics in the sophisticated lines, the designer proposes the zero-chroma colors as the main color scheme, of which that the applications of white, black, gray and luminosity display the authenticity of materials, while is figuratively reminiscent of the cruise cabin as fascinating as Titanic sailing on the ocean.

Project Innovation/Need

The dining room decorated with the “circular element” contrasts to the square element ornamented in the living room. The round dining table and the Chinese lantern style ceiling lamps agreeably advocate the concepts of perfection and harmony. The indirect lighting is soft and calm. The wall decorated with the wine cabinet and many storage cabinets effectively utilizes the wall space strengthening the clear-cut style as well. The dark brown wood floors figuratively unifying the space colors both distinguish and integrate these two public areas concurrently.

Design Challenge

The tidy lines decorated in the private area are applied in the study room and bathroom, where the contrast of bright and dark colors highlights the delicate quality of space. The dressing room, in the master bedroom, artistically resembles the ship cabin. The color of dark black is essentially embellished in the master bedroom, in which the indirect lighting intensifies the low-key luxury. The great view to the outdoor riverside scenery enhances the imagination to the cruise.

Sustainability

The long and narrow public area is symmetrically decorated with the reception area and the kitchen and dining room, the design skill refining the given space condition. The marbles are comprehensively furnished in the house, where the decoration consolidating the black granites, iron lightings, natural and distinct materials manifests the beauty of materials with the contemporary design skills. The delicate TV wall congruously corresponds to the variegated ceiling lightings that tidily presents the unique lines. The Chinese-style screens symmetrically adorned on the wall behind the sofa develop the classical glamour in the modern space.




This award celebrates innovative and creative building interiors with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes and aesthetic presentation. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
More Details