[SYD19]

2019 Sydney Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Key Dates

6 March - Launch Event
7 May - Standard Deadline
26 August - Final Deadline
28 August - Judging
3 September - Rating Closes
5 September - Winners Announced
22 October - Awards Presentation

Gold 

Project Overview

Without altering layout too much in such limited interior area, the design was to construct the most optimal visual aesthetics and living circulation, given the site advantages. Each domain was articulated with various materiality and patterns, in manifesting an enriched spatiality of elegance.

Project Commissioner

Chong Hong Construction Co., Ltd.

Project Creator

Major Jade Deco. Co., Ltd.

Project Brief

As the male client favored an interior manifesting an enriched spatiality, and the female client preferred minimalist elegance, the design was inspired by the calm yet lively lake surface, as the public and private domains were given simple line work and color scheme, complemented by multiple material usage for an enriched visual experience. The interior design area is of approximately 82 square meters, which include living room, dining area, kitchen, reading and study area, two bedrooms, a multi-functional guestroom, and a bathroom.

Project Need

As this project enjoys the advantage of ample natural lighting through large window area, as well as the natural mountain vista at the high floor level, the public domain areas decisively leveraged on such great conditions in adopting an open-plan layout where living room, dining area, and study room are inter-connected. With pure white color as base, complemented by different shades of timber colors, with the elevations of each domain was infused with modest materials.

Design Challenge

As the male and female clients sought different residential spatial styling, therefore, it was critical to coordinate the different wants and needs in the limited space, which was indeed the major challenge for this project, which was then addressed with evenly considered material and color scheme combination in creating such elegant and enriched aesthetics.

Sustainability

The overall design was based on the approach of minimal layout shift, as only the existing wall of the master bedroom was pushed out so as to increase spatial dimension in accommodating functional cabinet volume for elevated comfort.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details