[PAR21]




Key Dates

12 February - Launch Event
3 September - Standard Deadline
8 October - Late Deadline
9 December - Judging
21 December - Winners Announced
25 February 2021 - Awards Presentation

Project Overview

Read the depth of space, taste the life of art.

Organisation

Great Team Space Design

Team

Shun-Ming Chang
Yi-Ting Cheng
Chin Tsai

Project Brief

A tranquil space with penetrative layers, a spacious and comfortable public venue is the core of space and spirit; the disorderly stacked materials with earthy colors as the basic tone evoke the low-profile luxurious temperament, while the connection and integration between furniture and furnishing conceals many of the designer’s ingenious ideas.

From the layout layers to the detailed patterns are the abundant silhouettes that the designer offers to the space, demonstrating a low-profile but extraordinary majestic taste; the thickness to the spatial sentiment is the depth to the temperament cultivation, as both correspond to each other, allowing the house owner to enjoy the exquisitely elegant graceful posture, to demonstrate the low-profile luxurious cultural and art temperament, such that the taste of life is within hand’s reach.

Project Innovation/Need

The rhythmic ceiling design within the public venue allows the space to demonstrate a modern and simplified majestic manner; the facets of the ceilings on both sides are inlaid with titanium plated metal panels, adding many different layers of details to the space. The main wall with small white carvings demonstrates the clean elegance of the delicate patterns and majestic manner of the white stone material; corresponding to the lounge is the open-style kitchen, allowing culinary hours to become moments for family emotional gatherings. The warm wooden material of the dining room wall is the temperature of the home, while the large French window is also the mellowness of the space, as well as the stratification of light penetration.

Design Challenge

The main beam within the public venue divides the space into two parts, in order not to lower the ceiling of the entire section and to maintain unoppressed spatial dimensions for the open public venue, the designer applied design skills for the embellishment and coverage, such that the design of rhythmic stacking layers for the ceiling allows the overall space to present an obvious rhythm.

Sustainability

The design project, without using the regular wood planks, melamine laminated boards.

Melamine laminated boards are composed of the imported decorative and kraft paper that undergo the process of impregnation, dryness, heat, and high pressure. These boards are resistant to fire, moisture, and heat.

These boards are widely used and eco-friendly.




This award celebrates innovative and creative building interiors with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes and aesthetic presentation. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
More Details