[NYC21]




Key Dates

25 March - Launch Deadline
24 June - Standard Deadline
7 October - Final Deadline
14 October - Judging
21 October - Winners Announced
15 November - Awards Presentation

Silver 

Project Overview

Our office serves as a multi-functional space that offers not only resting and dining for staff, but also a reception room where could arrange meetings with the guests. For welcoming visitors, the designer utilizes the changes of textures and lights to create a mature atmosphere.

Manipulating contrast of wood and stone, light wooden color and cold grey tone, the designer divides the open office into two separate areas. Lines, frames and lights are there to add in symmetrical beauty. The other side of the refined and sophisticated meeting area lies the altar cabinets. Lights from bottom to top has a mysterious touch into the dark indoor space.

Organisation

Tuo Ying Design Company

Team

Sandy Weng
Max Hsieh

Project Brief

Through the division of the ceiling, the design of the cabinets and the placement of the conference long table and furniture, the meeting area and the resting area were defined separately and clearly even without actual walls. The former is decorated with mid-light wooden texture, maintaining the same tone and only using its forms to enrich the details. Striped columns on the wall bring linear feelings. Hollow-out ceiling brings comfort and pleasantness. Strongly contrasted frames and spotlights are to create sense of symmetrical and focus.

Project Innovation/Need

The whole office, through textures and colors, is full of details and a sense of integrity. Designed cabinets and the placement of the display area not only draw lines within the area but also serve the functional and decorative purpose of the altar. This design defines the resting area and also give the space a soul.

Compared to other meeting areas, this design focuses on the atmosphere of the space. Through lighting configuration and selected materials, builds a well-rounded workplace. With the hands of the designers, it turns open spaces into visually comfortable and aesthetically pleasing design without constraints of any forms.

Design Challenge

With a turn, the resting area on the opposite side is dominated by cold color tones, and the rear stone wall uses a large area of stone material, and the original leftover materials are used for collage. The rugged texture and soft fabrics are ingeniously blended, contrasting and softening the masculinity. The wall washer lighting from top to bottom enhances the bright design. Through the designer's ingenious configuration, the special beauty of stone material scraps was shown to every visiting guest, and the extraordinary and unique undulating light and shadow were experienced, and the concept of sustainable and smart design was also advocated.

Sustainability

In this case, stone material scraps are used in many spaces to maximize the use of stone materials without causing waste of materials. Recycled and reused stone material scraps are designed to give them a second life, so that the guests who come to discover and appreciate the beauty of stone material scraps, reduce the problem of over-exploitation of stone, and achieve sustainable development of the environment. The open space does not need extra compartment materials, keeps the space transparent, and reduces unnecessary materials and energy use.




This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
More Details