[MEL21]




Key Dates

18 March - Launch Deadline
15 April - Standard Deadline
13 May - Late Deadline
8 July - Judging
15 July - Winners Announced
10 August - Awards Presentation

Future City No.1 Sales Center [DRAFT]

 
Image Credit : Huang Hui, Hei Ma, Chen Xi,Bian Bian,DID

Website

Project Overview

The project is the sales and exhibition center of a residential development in Wenzhou, China.
On the land of Huanglong Trade City in Wenzhou, where small businesses were once prosperous, a development on urban renewal and future community life is kicking off. The sales & exhibition center of the development carries the mission of expressing the values of regional life.

Together with the architecture and landscape, the interior design began with a dialogue with time and the essence of our ideal life. It was about returning to the poetry of life, maintaining elegance, releasing vitality, and creating eternal beauty. This poetic lifestyle was interpreted by drawing inspiration of classical Chinese gardens. The interior, architecture and landscape complement and coexist with each other. Corridors guide the circulation route, unfold the scenes gradually, and present varying views at every step.

Project Commissioner

Youngor & Powerlong

Project Creator

DID

Team

Director:Huang Hui
Interior finishing design: Dong Liang, Fan Chengyu,Shan Xudong,Gao Tongtong,Zhu Huizhen
Interior decoration design: Zhang Xin, Li Xiaoyun, Yang Kangli

Project Brief

The interior is mainly composed of three layers of space, including the entrance hall for brand display, the atrium-like property model area, and the negotiation area.
The design drew on traditional garden creation wisdom, and combined it with contemporary and future aesthetics. The entire visiting route is connected with waterscape and courtyard, which offer fantastic views.
In the entrance hall, the architectural glass facade was preserved as much as possible to allow the outdoor landscape to penetrate into the interior. At same time, LED screens are arranged like curtains, showing the brand image and guiding users to immerse into atmosphere of the interior. Passing through the long corridor, visitors will arrive at the property model display area, which is open and echoes with the corridor.
The negotiation area is naturally divided by semi-enclosed screens. The ceiling lighting imitates skylight, and the French windows bring in outdoor courtyard landscape. All of those elements are aimed to blur the boundary between interior and outside, and facilitate communication by creating an open, elegant atmosphere.

Project Need

In the interior design of this project, we well balanced three aspects. The first is about modern expression and traditional humanistic spirit. Instead of simply imitating traditional forms, we invoked techniques of classical Chinese gardens with contemporary design expressions and full respect to actual functional demands. The second is about the integration of natural presentation and artificial creation. We made full use of natural light and outdoor landscape to obtain "design without design" and save energy. The third is the systematic connection between interior design and architecture and landscape design. The interior design emphasizes not only the presence of the indoor space, but also the connection with architecture and landscape. For instance, it extends the material of the building facade directly into the interior, and maintains pure French windows to bring in outdoor view and obtain a complete and expanded spatial experience.
In the context of urban renewal, the project is not eager to show a future high-tech lifestyle blueprint. Instead, going beyond external conditions such as spatial, technical and economic constraints, we wanted to present an ideal lifestyle which is peaceful and poetic.

Design Challenge

One design challenge lay in how to showcase the concept of future emerging communities in a humanistic environment. The client expected that the exhibition center could arouse people’s imagination of a terrific future life, cater to various aesthetics and meanwhile maintain a Chinese-style humane complex and reveal a kind of reserved but positive beauty. In terms of functionality, the project requires spacious spaces to accommodate a great number of visitors but also needs small-scale spaces to be in tune with the environmental aesthetic and the comfort of interpersonal communication.
Another challenge was the limited schedule. The building, landscape and interior design and execution had to be finished in less than 2 months, so we needed to closely communicate with the architectural design team and on-site construction team, and prefabricate the interior nodal structures to coordinate with the progress of construction.

Sustainability

Large areas of the glass facade were reserved, so as to bring natural light into the interior space and reduce the energy consumed by the interior artificial lighting in the daytime. Large areas of interior surfaces are clad in the same stone materials that were applied to architectural facades. The materials used for the project are holistically arranged and calculated in advance, thereby ensuring visual continuity and meanwhile reducing the waste of resources due to change of materials.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details