[MEL21]




Key Dates

18 March - Launch Deadline
15 April - Standard Deadline
13 May - Late Deadline
8 July - Judging
15 July - Winners Announced
10 August - Awards Presentation

MYSTARRY CITY Sales Center [DRAFT]





 
Image Credit : Li Dong

Project Overview

The project is the sales center of MYSTARRY CITY, a residential property developed by Shinion Estate. Situated at the junction of several core riverside zones in Hangzhou, China, it injects creativity of the city into a "magic glass box", and explores future living concepts via extreme imagination.

Project Commissioner

Shinion Estate

Project Creator

GFD

Team

Design director: Ye Fei
Design team: Lin Jiaxiang, Chen Naixiang
Decoration team: Fang Yao, Zheng Mengying

Project Brief

The overall space is shaped by modern fabric. Simplistic points, lines and planes are adopted to construct the building and interior structures, which pay homage to classical minimalist concept. The simple construction leaves ample space for imagining the interior. The design brings contemporary artworks into the space, releases its energy by immersive images, and converts the vision for life into perceptible visual languages, so as to evoke unique and infinite vigor.
At the foyer, several geometric surfaces compose a concise, neat brand display wall, which generates a sense of transparency via the reflection of mirror-polished stainless steel. Floating dark-hued surface extends from the wall to the center of the space, thereby forming a partition.

The property model display area is set behind the foyer and next to the bar counter. Stone materials showcase distinct textures, which contrast yet balance with each other. Large areas of French windows make the negotiation area open and transparent, while also bringing in outdoor cityscape.

The spatial pattern is open, making all areas clear at a glance. Featuring reflective surface and a low-profile character, black terrazzo flooring is extended to the entire space. In addition, the rippled stainless steel on the ceiling looks like dynamic water surface under breeze. Dynamic lights cast mottled shadows, which blur the boundary between the real and unreal. Meanwhile, like scattered stars, they create a poetic and gentle atmosphere.

Project Need

Based on the concept of building a community with young power, the sales center presents the "day and night' of urban life through dynamic images, and utilizes stylish artistic languages to create a sense of tension in the space, with a view to evoking spiritual resonance and bringing infinite possibilities for future life.

Artwork was used in this space as the medium, the repeatedly displayed images interpret urban people's changing and unknown spiritual pursuits. The artwork showcases the endless alternation of day and time, and produces calming power. It offers immersive sensory experiences, stimulates visitors to dialogue with inner self, and arouses self-examination and expectation.

Design Challenge

The fast-paced market inspired the designers that the each glimpse of the people is precious, so they should ponder how to rapidly and effectively attract people to stop and watch the designs for a while and to think about them. The solution to the challenge was the creation of a surface longer enough to be viewed by the passers-by. Therefore, a large LED screen was created. The artist Mr. Cui Shaohan produced his biographical film “Me for Me-Deep Acting Practice” in 2017 and “Fifty Moons” is its fourth chapter. He tries to discover the possibilities of “acting” based on the phenomenology of spirit and expresses the dialectics of “self” and the concept of “self” as a grand, evolving historical process. The implantation of art illumined the major design clues. And artistic spaces are particularly sought after by current young groups.

Sustainability

The sustainable use of materials remained the challenge of the designers. Against the context of the fast development of China’s real estate industry, the designers effortlessly assembled the modular materials in a sustainable way. Both of the integrated suspended ceiling and the LED backdrop screen were assembled from small pieces. As a matter of fact, once the project ceases to act as a sales center, the materials will be used for the designers’ other projects. The designers tried their best to maximize the significance of sustainability in the present days and extend the reuse of the materials in a fast-paced market.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details