[MEL20]




Key Dates

4 February - Launch Event
26 March - Standard Deadline
16 June - Final Deadline
18 June - Judging
25 June - Winners Announced
11 August - Awards Presentation

 
Image Credit : AR HER KUO

Project Overview

The capacious space needs the magnificent design skills to show the archetype of the modern affluence, of which the clear-cut lines and dark woods manifests the contemporary styles replacing exaggerations with elegant luxury. The house massively decorated with the titanium and stones decorated reveals the exquisite and dignified momentum as splendid as the royal palace.

Project Commissioner

Run Long Construction Co., Ltd.

Project Creator

Cheng Sheng Interior Design

Team

LI TSAN HEN

Project Brief

The linear walkway, connecting the foyer and living room, figuratively expands the visual depth. The visual is perspicuous from the foyer, through the display cabinet, to the balcony. The undulating structure of ceiling, embellished with the titanium is captivating. The main public area adorned with the titanium plates and geometric totems spawns the royal attractions. The stylish customized titanium, distinct in its unordinary height, consistently extends the slick TV wall to the ceiling, the design method demonstrating the symmetrical and interactive spatial connections. The dining room, as the center of layout, stretches the crisscross traffic flows to the living room, the kitchen, and the master and second bedrooms. The dining room adorned with the installation arts and cordial lightings, as well as the linear light sources, elegantly transforms the noble space into the family-bonding environment.

Project Need

The composite decoration materials encompassing the wood veneers, tiles, marbles, titanium, ironwork, etc. properly adjust the cool luxurious glamour with the moderate chummy characters that diffuse the vigorous and divergent fascinations.

Design Challenge

The main public area adorned with the titanium plates and geometric totems spawns the royal attractions. The stylish customized titanium, distinct in its unordinary height, consistently extends the slick TV wall to the ceiling, the design method demonstrating the symmetrical and interactive spatial connections. The dining room, as the center of layout, stretches the crisscross traffic flows to the living room, the kitchen, and the master and second bedrooms. The dining room adorned with the installation arts and cordial lightings, as well as the linear light sources, elegantly transforms the noble space into the family-bonding environment.

Sustainability

Use energy-saving and environmentally friendly building materials to lay the foundation for the construction of ecological buildings and the creation of a human environment in harmony with the natural environment.
Utilize building construction technology, pay more attention to natural ventilation and natural lighting to improve indoor comfort and meet indoor lighting requirements.
Choose energy-saving and environment-friendly daily furniture equipment, such as the use of inverter air conditioners, power-saving water heaters, etc.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details