[MEL20]




Key Dates

4 February - Launch Event
26 March - Standard Deadline
16 June - Final Deadline
18 June - Judging
25 June - Winners Announced
11 August - Awards Presentation

 
Image Credit : FAN CHUNG HAO

Project Overview

The unique feature of this interior design is the plant walls, which are regularly decorated in the commercial spaces, decorated in this house, the wall design broadening the vertical scale of space, and invigorating the living atmosphere. The plant walls decorated in the house specifically harmonize the building structures with the abstract concept of “stable life” in the prosperous area.

Organisation

EGO Design Studio

Team

CHANG CHIEN NENG
SUN YU YING

Project Brief

The residential interior design is specifically for the family of five members. At the beginning stage of the design, the designer considering the relationship and inheritance of the family and business constructed the layouts in the flat scale and the vertical walls in the public area, both of which create the bonding interactions of spaces. This relationship as intimate as the family members symbolizes the prospect of the business.

The plant wall acts as the intermediate area before entering the main living space on the 2nd floor, where the crystal-blue sofas, carpet and painting remain the green element, and spawn the enlivening ambience. The living space decorated with woods and few stones develops the calm and laid-back atmosphere. The design idea of the recessed wall constructs the raised Japanese-style parlor with different textures of woods, where has a great view to outdoor environment as well. As a vista in the house, this Japanese-style space decorated with the delicate design of illuminations brings out the evolution of interior design. On the left of the TV wall, the adjoining open kitchen is decorated with the kitchen island the round table, where the decorations materials of the plain-color stones and woods create the consistency of space design, while bringing out the charm of humanity as well.

Project Need

The 3rd, 4th and 5th floors are exclusive for private areas. The adequate sunlight scatters on the staircase, which is in the central space in the house. The designs of vertical grilles and four round plant walls enliven the living atmosphere in each room. The master bedroom is divided into the resting and dressing areas. For the three girls having their own needs, their bedrooms are exclusively decorated with the simple, gorgeous and lively styles, the specific designs of bedrooms ingeniously maintain the family bonds concurrently.

Design Challenge

The plant wall acts as the intermediate area before entering the main living space on the 2nd floor, where the crystal-blue sofas, carpet and painting remain the green element, and spawn the enlivening ambience. The living space decorated with woods and few stones develops the calm and laid-back atmosphere. The design idea of the recessed wall constructs the raised Japanese-style parlor with different textures of woods, where has a great view to outdoor environment as well. As a vista in the house, this Japanese-style space decorated with the delicate design of illuminations brings out the evolution of interior design. On the left of the TV wall, the adjoining open kitchen is decorated with the kitchen island the round table, where the decorations materials of the plain-color stones and woods create the consistency of space design, while bringing out the charm of humanity as well.

Sustainability

Use energy-saving and environmentally friendly building materials to lay the foundation for the construction of ecological buildings and the creation of a human environment in harmony with the natural environment.
Choose good building materials reasonably, reduce the invasion and persecution of nature, pay attention to the balance between man and nature, and live in harmony with the environment.
Choose energy-saving and environment-friendly daily furniture equipment, such as the use of inverter air conditioners, power-saving water heaters, etc.
Obey the rhythm of "Zeroing" and obey the rhythm of nature, practice the simple philosophy of life in space design, with the focus on the environment, the design concept pursued by the company is "subtraction design, friendly and green living", and hope that The choice and application of the green design can bring more friendly environment and customers.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details