[LON21]




Key Dates

29 April - Launch Deadline
29 July - Standard Deadline
30 September - Late Deadline
11 November - Judging
18 November - Winners Announced
14 December - Awards Presentation

Beijing EasyHome Mobao Smart Audio-Visual Store [DRAFT]



 
Image Credit : Project name: Beijing EasyHome Mobao Smart Audio-Visual Store Design firm: AYZ STUDI O (www.anyuezhai.com) Location: Beijing, China Type: Commercial Space Area: 300㎡ Lead designer: Jiang Hui Design team: Shi Shanshan, Zhao Wenwen Photography: Jin Weiqi Project planning: Lele Branding

Website

Project Overview

Imagine a piece of music that attract your attention and make you step into an indoor space trying to find the source of the sound. Suddenly, the wall bends and stretches with slightly surging light, mixing with the sound of music and becoming a peaceful blue lake.
This is the Mobao Concept Store designed by AYZ STUDI O. With the integrated strategy of “Arc, Yin-Yang and Zen”, the designer created a complete space for the commercial brand. Quite different from the appearance of traditional "audio-video shops",it creates a new way for people to encounter music.
When the light changes, the light and shadow strum the grille, and the skillful fingering seems to have pushed a modern music to a climax. Where is the hand of the light? Why is the melody silent? You seek in the air
Beyond construction of space, emotions and atmosphere slide into the blank medium and pour together with sound. The curve seems to have outlined the sound track; the wall and the grille are the habitat of light; and the aluminium alloy and wood simply pull you into the body of a top loudspeaker. In this way, the "empty" of nothing has given birth to completeness.

Project Commissioner

Beijing Mobao Smart Audio-Visual Brand

Project Creator

AYZ STUDI O

Team

SHI Shanshan, ZHAO Wenwen

Project Brief

Arc
A sound wonderland tour
——"If the sound becomes tangible, what will it look like?"
——"It can be reached with arc."
These solid walls stretch, revolve, rise and fall in the line of sight. Following them and walking in the space, a tune from nowhere comes into your ears to make the joints of each space become turbulent or weak. Now, the wall is no longer a wall, but a forest, a cave, a boulder, and a wasteland; the music is no longer a music, but a waterfall, a carriage, a market, a bug buzz; you will suddenly meet the dappled light, and then sink into the mist and mountains.
Arc is not simply used to delineate the path, but to keeps you in the space longer, to get satisfied in the roundabout and self-questioning.
Yin-Yang
See the invisible
In the design of AYZ STUDI O, all dimensions such as traffic flow, functions, materials, colors, and lighting are transformed into channels that harmonize yin and yang, creating a balanced comfortableness in the commercial space. This comfortableness is achieved in the reflection of yin and yang. The meaning of this contrasting method is far greater than the presentation of light and shadow, white and black. AYZ STUDI O's balance of Yin and Yang is more like a "stop to take a breath" in a fast-paced life, or a "moment of returning to nature" in a pioneering concept. The joy of people and the vitality of commercial space come into being.

Project Innovation/Need

With the integrated strategy of “Arc, Yin-Yang and Zen”, the designer created a complete space for the commercial brand. Quite different from the appearance of traditional "audio-video shops",it creates a new way for people to encounter music.
In the design of AYZ STUDI O, all dimensions such as traffic flow, functions, materials, colors, and lighting are transformed into channels that harmonize yin and yang, creating a balanced comfortableness in the commercial space. This comfortableness is achieved in the reflection of yin and yang. The meaning of this contrasting method is far greater than the presentation of light and shadow, white and black. AYZ STUDI O's balance of Yin and Yang is more like a "stop to take a breath" in a fast-paced life, or a "moment of returning to nature" in a pioneering concept. The joy of people and the vitality of commercial space come into being.

Design Challenge

The first challenge we faced was how to break through the traditional mode of audio-visual stores and no longer separate the relationship between the product and the store because they are to express the concept and image of the brand in a unified manner. The second challenge was the implementation and production of the arc. It is necessary to ensure that the five curved surfaces of the space are smooth and refined, they all need detailed calculations in the computer and precise construction on site.

Sustainability

The overall design of the store is derived from the product itself in terms of color and material, and the curve of the space is also taken from the multiple curved lines of the product, so that the space and the product can coexist in perfect unity and harmony. The wood used in the space is not only the same as the product, but also environmentally-friendly recycled veneer; aluminum plates are reusable materials, and leather fabrics are also environmentally-friendly recycled materials. We hope that the sustainable use of materials can bring us happiness like music, just like the construction of five curved surfaces in the space, divide the space into several parts, and music flows in the space, slowly entering people’s heart.




This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes and aesthetic presentation. Consideration given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
More Details