[LON20]




Key Dates

12 February - Launch Event
25 June - Standard Deadline
5 November - Final Deadline
12 November - Judging
19 November - Winners Announced
1 December - Awards Presentation

 
Image Credit : Blake Wong

Website

Project Overview

Walking into the interior space, one is flooded with an impression of Chinese landscape paintings as well as bamboo forests among the hemispherical heaven and earth. The owner's preference for exquisite orientalism is reflected in the stylish designs and elegant atmosphere, brimming into the spatial scenery. The apartment is decorated with a series of sequenced screens resembling cascading mountains and rivers while the lights highlight the home with contextual character, allowing the coexistence of harmony and nature.

Project Commissioner

Residence Lin- in Central Park by Chung Yuet Group

Project Creator

Yann Lin Interior Design Co.,Ltd

Team

Nelson Song, Design Director.
Robert Hung, Chief Interior Designer.
Chih Hsun Huang, Interior Designer.

Yann Lin Interior Design has won different design awards in the past few years. It is a Taiwan-based design team with a belief in nature and a great respect for the influence of nature over humans.
The designers pay attention to the In-depth communication with customers sincerely and attentively to deliver a design that meets your inner subconscious. From the partial to the overall house decoration design, construction, and expansion project, the team delivers exquisite construction methods, safe and rigorous project management. The designer strives for the best when it comes to safety and comfort.

Project Brief

The space is filled with the poetic atmosphere of the ink landscape paintings. The designer breaks through the limitations of materials and forms by reorganizing the oriental artistic concept and building oriental aesthetics in line with urban life. In the context, the humane modesty of Oriental culture is preserved, and the visual sense of the moving scenery is maintained in the design so that one can feel the vivid energy surrounding the order of space.
After the entrance hall, the main vision is a majestic landscape painting on the wall between the study area on the right and the living room on the left. Black and white textured stones come together to create this low partition wall between the two areas, utilizing the image of the Chinese landscape painting with ink splashes therein.

Project Need

The right side of the stone wall is the study area. The same piece of stone is extended to make the desktop. The application of the two objects formed by the identical material creates a symmetrical T-shaped visual pattern. This balanced texture and composition embellish the study area with a charm of the Chinese landscape. On the left side of the stone wall is a television hanging on the living room wall. The view from the sofa is like watching an ink-colored landscape painting, diverting the TV experience to the enriched indoor scenery. Parallel to the living room is the dining room, where the two walls, with a bamboo forest design, are carved with geometric concave and convex lines from the ceiling to the floor. Horizontally, they are carved as bamboo veins, whose image, as a symbol, is a connotation of an open-minded gentleman within Chinese traditional culture, and the opposite wall is designated for the owner’s collection of purple sand-fired teapots. As the hollow circular sliding door closes, the focus is set on the collection of the rectangular-shaped display shelf. This combination of rectangular and circular shapes visually portrays the philosophy of culture and elegance, symbolizing the hemispherical heaven and flat earth surface. Through a sense of sophistication, this display shelf echoes the legend of the bamboo gentleman on the opposite walls.



Design Challenge

The owner’s hobby is collecting Chinese antiques, sculptures, and purple sand-fired teapots. These images are taken into consideration when planning the initial design. The facade pattern and the Guanyin (the Bodhisattva of Compassion) sculpture at the entrance hall enhance the first impression of the space with a welcoming sight.

Sustainability

The design company pays attention to the issue of sustainability. Therefore, the wooden material is low in formaldehyde. Besides, the paint the designers picked is also low in formaldehyde. Furthermore, designers ensure that most of the interior materials selected are produced in Taiwan.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details