[LON20]




Key Dates

12 February - Launch Event
25 June - Standard Deadline
5 November - Final Deadline
12 November - Judging
19 November - Winners Announced
1 December - Awards Presentation

New World of Literature and Art [DRAFT]

Project Overview

For the residence adjacent to National Taichung Theater designed by the renowned Japanese architect Toyo Ito, the curved window in the residence has the great view to the theater that shows the harmonious relationship between human and nature.

Organisation

Z-Axis Design

Team

CHE WEI LIN, TSAE WEI KAO

Project Brief

In an era when the science and technology advance rapidly, the disconnection among people caused by the cutting-edge technologies occurs to a family living in the same residence, in which family members become more estranged.

Project Need

The master bathroom, meanwhile, has the best view to National Taichung Theater. Considering the lack of daylight in the previous master bathroom, the designer constructed the glass wall through which the sun shining creates a broad and bright visual effect.

In accordance with the space arrangement and the outdoor environment, the wide traffic flows make the dining room and kitchen a new wonderful gathering space, which expands the public area and precisely connects other areas in the home. The open island counter consolidating the function of bar is cozy to people who can enjoy the tasty food and share their feelings. The home is a comfy breathing space to those in a bustling life of city.

Design Challenge

The designer skillfully incorporates the curved element of National Taichung Theater into the home design. The entryway is comprehensively decorated with the woods whose warm undertones surround the two delicate and sleek marble columns gracefully arranged alongside the entryway. The gorgeous and stylish marble structures expose the gallery-like charm that the family members sense immediately when coming home. The structural wall adjoining the curved window, which has the excellent view, is designed in the reverse circular direction. The curved wall exemplifies the main feature design in the living room, where is decorated with the dual-curved ceiling furnished with the recessed lights.

Sustainability

As to the application of stones in the field of design, we relentlessly dedicate to exploring their various usages and maximizing their features as stones. About the selections of stones under the circumstance of an increase in environmental consciousness to green building materials, we used the gypsum bricks that are eco-friendly and moisture resistant to build the walls, which come off with diverse styles. The natural element of limestones, as the material for the paints on the walls in the public area, brings out the natural textures of materials.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details