[LON20]




Key Dates

12 February - Launch Event
25 June - Standard Deadline
5 November - Final Deadline
12 November - Judging
19 November - Winners Announced
1 December - Awards Presentation

 
Image Credit : Photographer: Erqing Li

Project Overview

This is the fifth restaurant operated by the project owner. Each has a different design style. This dining room is the restaurant for the owner to prepare for the future chain business, so we both put a lot of energy into it. Our goal is to create a new barbecue shop that is in line with the current consumer preferences. The style is to highlight the personality of the operator and let it make acceptable to the elderly and young.

Project Commissioner

Shy No BBQ and Bar

Project Creator

Osten Space Design

Team

Kingdom Kuo, Xiufang Zhao, Xiang Ren

Project Brief

The project was originally a 5.7-meter-high storefront on the first floor. In order to increase the business area, the two-story steel structure sandwich is added. The height of the first floor is 2.75 meters, and the height of the second floor is 2.5 meters. The main pipelines and air conditioning drainage are all in the non-sandwich area, which ensures the comfort of customer activities and the integrity of space.
In addition, the original windows were removed, replaced by a large piece of glass 3.5 meters wide and 2 meters high, which ensured the wide field of vision. The whole window can be pushed up and lifted in summer to connect indoors and outdoors. The three-layer air-tight insulation window ensures the comfort of indoor temperature in winter and reduces energy consumption.
To reassure customers, we use a large area of open glass to separate the kitchen from the dining area, which is about 6 meters wide and 1.8 meters high.
Because the overall area of the project is not large, in order to avoid the monotonous impression of customers at a glance, we made a moderate isolation in the space. But also in order to avoid too closed oppression, so we ingeniously use design techniques in the gaze cannot directly penetrate the compartment to do a few open, let people have a sense of continuity of the space, to see the big from the small.

Project Need

The orientation of this project is to create independent brand style and standardization for all future chain stores. Therefore, we reflect a simple but not simple, comfortable but not casual, natural and elegant non-traditional barbecue restaurant with both design and artistic flavor, so that to get rid of the public for the barbecue shop greasy, rough, low-grade stereotypes.
In terms of materials, in order to unify the vision and avoid the complex color disturbing the space integrity, we use gray as the keynote on a large scale, supplemented by warm log color. This also considers the convenience of construction and cost control, and creates a good foundation for the rapid growth of new restaurants and the reduction of decoration costs in the future.
In addition, modular combination shall be adopted for decoration as far as possible, which shall be applied to wooden frame structure, furniture, etc. to reduce on-site construction, so as to speed up construction time and save cost.

Design Challenge

The project time requirement is very tense, which involves the rent and time cost. In order to ensure the time limit of the project and to present a better design effect, we often have meetings with the owner until late at night. Each area, even every line, and size is examined many times.
In addition, in the design, we must subvert people's stereotype of the original barbecue shop, and make a brand restaurant that is unprecedented and can be quickly copied. We have strengthened the comfort, warmth and scene sense by using the effects of material, color and light in the simple and unified design elements, the overall image and temperament improvement.

Sustainability

First of all, the designer makes the windows of the original building into a whole piece and can open it vertically in a large area. The purpose is to achieve the environmental protection concept of energy conservation and emission reduction through a large amount of indoor and outdoor ventilation in summer.
Secondly, diatom mud coating is used to reduce formaldehyde pollution. Wood furniture manufacturers are also required to use logs without paint or water-based surface coating treatment, emphasizing health, environmental protection and safety, suitable for customers of all ages.
Next, comfort and interest are fully considered in the furniture. The seat surface is wrapped in artificial leather to strengthen protection and avoid sharp corners. The dining needs of the elderly and children are fully considered.
Finally, the use of a large number of real green plants in the space not only beautifies the environment and purifies the air, but also emphasizes the harmonious relationship between man and nature.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details