[LON20]




Key Dates

12 February - Launch Event
25 June - Standard Deadline
13 August - Late Deadline
8 October - Judging
15 October - Winners Announced
1 December - Awards Presentation

Cun|Panda, a new office space in Xiamen [DRAFT]



 
Image Credit : Project Name: CUN PANDA Location: Fujian, China Project area: 200m² Design company: CUN PANDA Chief Designer: Lin Jiacheng. Assistant Designer: CUN PANDA design team Photographer: GL YANG Project planning: LELE BRAND STUDIO

Website

Project Overview

In the post-80 interior design circle in China, there is an interior designer with great recognition. As the similar image and character of panda, he is affectionately called "panda daddy" -- Lin Jiacheng.
Recently he designed the PANDA office for the team personally, which is not only a conclusion of his past 10 years’ work in design, but also a beginning of a new starting point. He steps close to the residential buildings along the streets rather than the skyscrapers to sense the city, and consequently an inspiration stemming from the wandering occupies his mind.
In order to let employees work in a refreshing environment and take working everyday as motivation instead of burden, Lin decides to use Efficient Collaboration, Mass Storage, Natural Relaxation and Graceful Curve as key points of design after going through countless times of thought impingement, deconstruction and reorganization.

Organisation

Cun Panda

Team

LIN Jiacheng, CAI Xuanna

Project Brief

Massive reading in the traditional cubicle always makes the designers fell the space is narrow and depressive, and they are in badly need of emotional release.
Because the large area of curved tables does not block the distance between partners, everyone gets timely attention and feedback.
There is no more extra space in this endless white space except the working area. Lin emphasizes the mobility of space with constructivism and focuses on his creation, hoping to give extremely play to his flow of energy efficiency.
In the creation of new experience space, the function of storage can be hidden in the white cabinet in order to implement the most effective classification and collection.
The cabinet door, which has not only connected the attribute of administrative space of top and bottom, but also formed the elaborately sense of layer in the space with warm color oak wallboard, is the white blackboard paint lacquer face that is full of gradually dot.
Lin considers that the relationship in the design team today is a cooperative partnership. They spent more time to work together every day than be with their families. In order to produce soothing designs together, Lin thinks that the design team also need the cohesion of each person like a family.

Project Innovation/Need

At the same time, the application with two lines of S-shaped curves can divide the work area into different dimensions, breaking the rigid pattern of the space.
The interesting office tables are made of ultrathin steel plate and supported by semi-circular pier, naturally forms a small area of different working attributes, and each connecting area is the stage for thinking collision.
The S-shaped chandelier made with 108 LED lights, which is following the path of the office tables, has divided the space again and made the low floor height to different visual perception.

Design Challenge

The first challenge was how to cut and weld the large-area irregular steel plate. We prepared modules of different sizes from the factory, then assembled on site and polished them to ensure smoothness of use.
The other challenge is the socket of the minimalist desktop. We made use of the thickness supported by the semicircle to hide the power box to ensure the overall vision of the space.

Sustainability

In China, the design industry is developing rapidly as a new type of service. People’s awareness towards the coxistence of human and nature has increased at the same time. Most of our work is carried out in the interior space.
The curved design elements can satisfy the digestion of different types of work in the space, from free work to teamwork, the freedom of working mode is also gradually increased, in another word, people can choose locations freely, and arrange time flexibly, and control work cost independently and arrange work content. We tried to solve problems by the simpliest and least materials under the premise of satisfying functional requirements.
Both efficiency and comfort are critical elements for a work space, so that to creat a good surrounding environment is the psychological condition given by design.
We chose noise-reducing and eco-friendly wood panels of similiar colors, compared with decoration, wood material is a powerful advantage of space comfort. With the white space, the diffuse reflection of the light source can be fully utilized. These are our research on the transformation and sustainability of traditional office modes.




This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
More Details