[LON17]

2017 London Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

 
Photo Credit : Motif Planning & Design Consultants

Website

Facebook

Gold 

Project Overview

The Grass Mountain Teen Club, a brick compound on Yangming mountain that served as a club for US soldiers and their families stationed in Taiwan from the 1950s to the 1970s, has reopened as a public space for music, food and nostalgia.

Project Commissioner

Motif Planning & Design Consultants

Project Creator

Motif Planning & Design Consultants

Team

Landscape Architecture: Motif Planning & Design Consultants,
Architect : HC design
Structural Engineer: Justin C. H. Shih Structural Engineer & Associates
Contractor: Guangli Construction

Photography: Shuyuan Wu , Pin Ho , Monica Kuo , Shu Yi Tseng , HC design
Client: U-Tech Media Chairman

Project Brief

The project was undertaken under the Old House renaissance program launched by the Taipei City Government in 2012. Private investors were encouraged to join the project to restore “cultural properties” that had been abandoned and “revive” them by transforming them into cultural and creative spaces. ---Taipei Times

Project Innovation/Need

The Beginning
When we first embarked on the project, the brick compound in Yangmingshan that once served as a club for American soldiers stationed in Taiwan was in a ruinous state with overgrown grasses and vines. The configuration of the space and the garden setting were not clarified until several reconnaissances and cleanings. During the decades of oblivion, nature had taken over the place. The segments of walls and columns we once called a building became the sidekick. Therefore we strive to retain the wildness of the newly designed landscape that blends in with the surrounding landscapes of Yangmingshan and Shamao Mountain, while the building floats on the canvas of this picturesque landscape

Design Challenge

The Beginning
When we first embarked on the project, the brick compound in Yangmingshan that once served as a club for American soldiers stationed in Taiwan was in a ruinous state with overgrown grasses and vines. The configuration of the space and the garden setting were not clarified until several reconnaissances and cleanings. During the decades of oblivion, nature had taken over the place. The segments of walls and columns we once called a building became the sidekick. Therefore we strive to retain the wildness of the newly designed landscape that blends in with the surrounding landscapes of Yangmingshan and Shamao Mountain, while the building floats on the canvas of this picturesque landscape

Sustainability

The Beginning
When we first embarked on the project, the brick compound in Yangmingshan that once served as a club for American soldiers stationed in Taiwan was in a ruinous state with overgrown grasses and vines. The configuration of the space and the garden setting were not clarified until several reconnaissances and cleanings. During the decades of oblivion, nature had taken over the place. The segments of walls and columns we once called a building became the sidekick. Therefore we strive to retain the wildness of the newly designed landscape that blends in with the surrounding landscapes of Yangmingshan and Shamao Mountain, while the building floats on the canvas of this picturesque landscape




This award celebrates creativity and innovation in the use of practical, aesthetic, horticultural, and environmentally sustainability components, taking into account climate, site and orientation, site drainage and irrigation, human and vehicular access, furnishings and lighting.
More Details