[HKG19]

2019 Hong Kong Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Key Dates

21 March - Launch Event
4 June - Standard Deadline
23 July - Late Deadline
10 September - Judging
17 September - Rating Closes
19 September - Winners Announced
29 October - Awards Presentation

Help us keep ratings fair

We ask for your email and name to reduce the occurence of people adding multiple ratings for the same entry









 
Photo Credit : Gigantic Forehead

Website

Project Overview

Combining old style materials in a new and unique way by creating a hybrid of Chinese tradition and French style. These elements rebrand the restaurant and gave us an opportunity to create and design an interior that was original.

Project Commissioner

East Ocean

Project Creator

ARTTA Concept Studio

Team

Arthur Tang, Rio Law, Miranda Chu

Project Brief

Victoria City Restaurant has been providing high-quality Cantonese cuisine in Hong Kong since the 1980s and it has always been a watch of Chinese high-end restaurants and enjoy the reputation of “Celebrity Canteen”.

Today, Victoria City Restaurant still upholds the enthusiasm for Cantonese Cuisine and leads Cantonese cuisine to the forefront by continuously creating new dishes and infusing a variety of cooking methods to bring surprises to customers.

Thus, In this project, we designed this brand that reflects its continuous evolution. The elegance of traditional Chinese style is reinterpreted into today’s modernity and to fit into the overall space with a touch of French style.

Project Innovation/Need

The combination of old-fashioned floorings that were commonly used in the past has helped differentiate the interior into several areas through the use of two floor patterns. We have conserved the round table settings in the restaurant and extensively adopted wooden materials in the interior. The wooden materials correspond with white or marble materials to soften the atmosphere and give a touch of French palatial grandeur.

Instead of a major use of a red colour in traditional Chinese restaurant, we have applied navy blue, grey and white as the main colour palette to feature the elegance in a desaturated state. The touch of matte gold colour offers a grand atmosphere and marble stone corresponding to wooden linings symbolises the fusion of new elements to Chinese culture.

Design Challenge

To rebrand a chinese traditional restaurant we have created a delicate wall illustration of a flower blossoming in the VIP dining room, to become the focal point of the interior giving it a touch of Chinese aesthetics.

Sustainability

Using LED Light bulbs that are efficient and are enabled to be dimmed thus saving energy.




This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes and aesthetic presentation. Consideration given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details