[HKG18]

2018 Hong Kong Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Key Dates

1 March - Standard Deadline
28 August - Extended Deadline
22 September - Judging
2 October - Rating Closes
3 October - Winners Announced
7 November - Awards Presentation

Help us keep ratings fair

We ask for your email and name to reduce the occurence of people adding multiple ratings for the same entry









 
Photo Credit : Gigantic Forehead

Website

Facebook

Project Overview

A Train Station inspired restaurant - to create an atmosphere of people waiting for their next train but in actual fact they are actually enjoying a nice meal at this restaurant. This is distributed from the use of smooth curves paired with straight lines to visually create a station interior. We believe this is a unique design situated inside the Hotel.

Project Commissioner

Hotel Cozi

Project Creator

ARTTA Concept Studio

Team

Rio Law
Arthur Tang
Vince Wong

Project Brief

The bright lights and neutral shades of grey and oak creates the perfect ambience for people to enjoy their food and drinks. The neutral colours also create a relaxing and elegant themed restaurant that is consistent throughout the hotel. A various use of geometric shapes and materials have been used to create excitement and enhance space.

Project Innovation/Need

Instead of locating in the corner of restaurant, the private room is designed as a cylindrical space at the centre, for large group of customers to enjoy food and drinks in a private and elegant area. The sliding door of the private room is specially designed to make use of the space.

Design Challenge

The use of oval shapes can be seen in the ceilings to create an illusion of length and openness. The feature ceiling in the buffet corner is one of the most distinctive elements of the design. Part of the linear lines on the ceilings is designed to be concave, in order to enhance the height of the area.

Sustainability

The space of the restaurant is used efficiently and the use of LED lighting helps to save energy as well as it lasting longer.




This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes and aesthetic presentation. Consideration given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details