[BNE19]

2019 Brisbane Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Key Dates

7 March - Launch Event
11 June - Standard Deadline
27 August - Late Deadline
8 October - Judging
22 October - Rating Closes
24 October - Winners Announced
26 November - Awards Presentation

Help us keep ratings fair

We ask for your email and name to reduce the occurence of people adding multiple ratings for the same entry









Project Overview

The studio design project expects to create a work environment which makes staffs feel like on vocation, the designer animately blend diverse styles that are different from the traditional style of studio.

Project Commissioner

Chance Design

Project Creator

Chance Design

Team

Shao Kuo Wu
Ching-Yu Han

Project Brief

The 3-floor house renovation, based on the European countryside style, installed the skylight that enlivens the indoor space with natural sources of light. The bluish violet color, massively embellished, fancifully converts this studio into the resort with the imaginary starry sky. The first floor is built for the public area. The second and third floor, additionally, are specifically for the lounge and office area. The delicate and natural materials, incorporating the woods, tiles, stones and irons, that collaborated with the manipulation of colors have constituted the laid-back ambience and unfolded the studio with the new design languages.

Project Need

The captivating bluish violet walls are decorated in the first floor, in which the stylish ceiling lightings, esp. the delicate recessed lights that artistically parallel the sparkling stars at night. The bar counter, alongside this public area, composed of the irons, woods and two bar stools, sitting on which is reminiscent of sipping casually under the wonderful starry sky at seashore. The white cultured stone TV wall, visually compensated with the exotic blue tiles, brings out the European countryside attractions.

Design Challenge

The indoor staircase, straight below the skylight, is ornamented with the irons and plywood that develop the contemporary style, of which the railing grills and dining room wall dazzle as the indoor vista. The open and American-style dining room and kitchen expose the breezy vibe. Furnished with the barn-like door, the restroom adorned with the beige grey and hexagonal brick walls and floor discloses the abstract frisky impression.

Sustainability

The lights distributing through the holes on the staircase ladders reflect in the house. The longe, on the second floor, is decorated with the gray wood flooring, display cabinet and blue wall that exhibit the tranquilized European ambience. Office on the third floor, is consistently embellished with woods that highlight the brisk and elegant characteristics of space. The design skills consolidating the skylight, multiple styles and specific features come into existence the delightful studio filled with lustrous and exotic energies.




Open to all international projects this award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.  


More Details